Проговори Пиер Уебо, помощник-треньор на турския Истанбул Башакшехир, който във вторник напусна терена заради расистка обида по време на мача от Шампионската лига в Париж срещу ПСЖ. Камерунецът бе наречен "този черният" от четвъртия съдия на мача - румънеца Себастиан Колтеску.

Не само той, но и играчите на двата тима, напуснаха игрището и двубоят бе отложен с 24 часа.

"По мое мнение това е паметен ден - каза Уебо от Турция след завръщането на отбора. - В борбата с расизма във футбола ще има "преди 8 декември и след 8 декември. Ще бъде помнен винаги.

Не искам хората да се фокусират върху мен, а върху това, което се случи. Не желая да ме помнят с това, много други неща съм направил във футбола... Но е срамно.

Това бяха най-трудните дни в кариерата ми. Получих много окуражаващи обаждания и съобщения. И доста обиди. Повече не мога да говоря, преди да е завършило разследването на УЕФА."

А то тече срещу румънските съдии на срещата.

Турските медии разкриха, че обидите и заплахите към Пиер Уебо са дошли от румънски фенове в социалните мрежи.

38-годишният треньор е дългогодишен камерунски национал, игра в испанската примера и като футболист също е изпитвал расистки обиди, разкри в. "Фанатик" в Турция.

Изданието също така съобщава, че цялото ръководство на клуба Истанбул ББ е застанало зад решението на играчите и Уебо да напуснат терена.