Чужденец №2 по мачове в цялата история на Левски - Роман Прохазка, се завърна у нас с екипа на родния си Спартак (Търнава), a тази вече ще се изправи срещу Лудогорец в мач от групите на Лигата на конференциите.

Прохазка е добре познато име у нас, защото за пет сезона изигра 174 мача за Левски, с три по-малко от Лусио Вагнер, който е чужденец №1 по този показател.

Той се превърна в един от любимците на феновете, а това бе подпомогнато и от самото отношение на играча към Левски и България. Един от показателните факти бе, че доста бързо той успя да проговори почти на перфектен български.

Пет години след напускането на Левски, Прохазка показа, че все още отлично знае нашия език и с усмивка на уста отговори на няколко въпроса на родните журналисти по време на пресконференцията преди мача.

Освен това и пред словашките медии той каза, че Лудогорец е клуб от малък град, появил се от нищото във футбола, но и отчете, че все пак заради инвестициите на собствениците, говорим за европейски клуб на сериозно ниво.

"Очаквах с нетърпение да се завърна тук. Преживях невероятни неща в България. Предпочитах да играем в София, но и тук е познат за мен стадион.

Лудогорец не е точно популярен отбор, защото се появи от нищото. Градът е малък и атмосферата не е гореща, коленете ни няма да треперят.

Но това е клуб, който собствениците превърнаха в хегемон в България, а и постоянно играе групи в Европа, говорим за силен отбор. Има отлични играчи и плаща огромни заплати. Лудогорец успя отлично да наруши хегемонията на Левски и ЦСКА", каза той.