Българският футболен съюз ще изпрати преписката по казуса с изказването на Асен Букарев в прокуратурата, призна председателят на Комисията по феърплей - ген. Васил Василев.

Букарев предизвика интересна на комисията след мача на водения от него Витоша (Бистрица) срещу Царско село. Тогава треньорът каза: "Играхме здраво, въпреки приятелските подмятания и обаждания да помагаме".

Витоша наистина загуби мача с 0:1, но подобен резултат не би следвало да е изненада, предвид представянето на бистричани през целия сезон, в който спечелиха едва 6 точки за 28 кръга.

Днес Букарев собственоръчно е написал обяснение, в което твърди, че изказването му е дошло в състояние на афект и не е получавал обаждания да подарява мача на съперника си.

Разговорите му по темата са били с фенове и приятели, а не с хора от противниковия лагер.

Генерал Василев прочете част от думите на Букарев: "В дните преди мача в ежедневни разговори и контакти с разлчини хора фенове, приятели, познати бях питан многократно дали Витоша ще играе сериозно до края на шампионата и в частност с Царско село. И като футболист и треньор винаги съм спазвал правилата, правилата за честност и феърплей".

Оттук нататук казусът е в ръцете на прокуратурата, която трябва да прецени дали има престъпление или не.

В близките седмици ще бъде разпитан и собственикът на Марица (Пловдив) - Христо Христов.

Той пък открито обяви, че е давал пари на член на Изпълкома за уреждане на фуболен двубой. Христов обаче не се намира в България и ще се яви в централата на БФС при завръщането си у нас.