Главният прокурор на Аржентина - Сан Исидоро, разкри подробности от официалния доклад около смъртта на футболната легенда Диего Марадона.

Както местните медии по-рано съобщиха, причината за смъртта е остра сърдечна недостатъчност, което бе потвърдено и от прокурора.

Той сподели подробности и около последните мигове на Марадона, когато около него са били неговият личен лекар Леополдо Луке, психологът му, неговият племенник, който изпълнява ролята на асистент. Също така е имало медицинска сестра, охранител и готвач.

Именно медицинската сестра е човекът, чул последните думи на великия Марадона. Той се събудил, закусил, след което се върнал в леглото и казал: "Не се чувствам добре", след което заспал.

В 11:30 местно време неговият лекар и психолог влезли в стаята, а когато опитали да събудят Диего установили, че той е мъртъв.

Двамата все пак опитали сърдечен масаж, повикали и спешна помощ, но вече нямало какво да се направи.

20 минути по-късно тялото на Диего Марадона вече било откарано в моргата за аутопсия, която само потвърдила причината за смъртта му.

В Аржентина вече е обявен триденвен траур, като се очкава над милион фенове да излязат по улиците на страната, въпреки всички противоепидемични мерки.