В дните на напрежение около Мохамед Салах, който опитва да се възстанови максимално бързо и да играе на Мондиал 2018 за Египет, към него бе отправено най-странното възможно обвинение.

Нападателят получи травма в рамото, след като бе съборен от Серхио Рамос във финала на Шампионската лига "Реал" - "Ливърпул" (3:1) на 26 май. Салах има увредени връзки в рамото и претърпя операция, като вероятно ще е готов до 20 дни - евентуално за третия мач на Египет на световното.

Кувейтски мюсюлмански проповедник обаче не обвини Рамос (както го прави почти целият футболен свят), а самият Мо за контузията.

"Господ взе нещата в свои ръце и той трябва да понесе бремето си. Животът на всеки мюсюлманин е в ръцете на Бог", написа Ал Батали, следван от десетки хиляди в туитър и популярен с радикалните си възгледи за религията.

Неговата теза е, че Салах е нарушил в дните преди финала традициите на Рамадан, свещен за вярващите в Исляма. Някои от тях включват драстично променен режим на хранене, което едва ли може да се допусне за професионален футболист преди толкова голям мач.

В Египет думите на Ал Батали бяха приети с огромно възмущение, защото асът на националния отбор неведнъж е доказвал, че спазва стриктно каноните и обичаите на религията, която изповядва.

Факт е обаче, че след като над 550 000 фенове подписаха петиция онлайн, че виновник за травмата на звездата на "Ливърпул" е Рамос и поискаха наказание за испанеца, сега идва контратеория: Салах е наказан от сили свише, задето е лош мюсюлманин...