Локомотив (Пловдив) пропусна шанса да си гарантира второто място в крайното класиране на Първа лига.

Пловдивчани завършиха наравно 0:0 с отбора на ЦСКА 1948 в мач, който трябваше да се изиграе преди 15 дни, но бе отложен заради многото заразени играчи в състава на гостите.

Така Локомотив ще трябва да спечели гостуването си на Арда следващата сряда, за да грабне сребърните медали. Ако това се случи, то второто място ще е най-високото класиране за тима от шампионската титла през 2004-а.

Разбира се, това е при условие, че ЦСКА, който към момента е на четири точки зад Локо, успее да спечели оставащите си два мача до края. Грешка на "червените" ще означава, че каквото и да се случи в Кърджали след седмица, второто място ще е за Локомотив.

Второто място ще гарантира сигурно участие в евротурнирите през следващия сезон. Това важи и за третото място, стига ЦСКА да спечели Купата по-късно тази вече. Ако с трофея триумфира Арда, то завършилият на трето място отбор ще трябва да играе бараж.

Макар и с две нули в крайния резултат, днешният мач между Локомотив и ЦСКА 1948 бе доста интересен, с положения и няколко ключови на меси на системата ВАР.

С нейна помощ бяха отменени голове и в двете врати, а Локомотив трябва да съжалява повече за получилия се резултат, защото освен по-добрите шансове, които имаше, изпусна и дузпа.

Наказателният удар пропиля футболист №1 на България в последните две години - Димитър Илиев. Той се славеше като перфектен изпълнител на дузпите, но за месец пропусна две, като и двете бяха срещу ЦСКА 1948.

Докато предния път гредата спря Илиев, сега ударът му спаси Даниел Наумов, който бе виновникът за дузпата, извършвайки нарушение срещу Бирсент Карагерен.

Малко след пропусната дузпа Локомотив стигна до гол чрез Георги Минчев, но реферът отсъди нарушение на нападателя. Повторенията, а и ВАР доказаха правотата на съдията.

През втората част Локомотив продължи да е доста по-активен на терена и създаваше добри положения, които обаче не водеха до гол.

Гол обаче вкараха гостите при една от малкото си опасни атаки. Ангел Бастунов получи страхотен извеждащ пас и останал сам срещу вратаря реализира.

ВАР обаче отново се намеси решително, показвайки, че в случая е имало засада. Тънко положение, но все пак голът бе правилно отменен.