Прощаваме се с легендата на Левски и българския футбол Иван Вуцов. Големият играч и треньор почина на 79-годишна възраст в петък, 19 януари.

Поклонението е във фоайето на стадион "Васил Левски", а вратите му са отворени от 10 часа. Опелото е в 12:30 часа в храм "Света София". Стотици до момента се стекоха, за да се сбогуват с Вуцов.

ВИЖТЕ СНИМКИ >>>

Сред тях бяха президентът на БФС Борислав Михайлов, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Борис Ангелов, Чавдар Цветков, Любе Спасов, както и много видни журналисти и близки до футбола и Левски.

Очакват се представители на всички големи клубове, негови бивши съотборници и футболни хора от три поколения.

Легендата на Левски Александър Костов си взе последно сбогом със своя приятел Иван Вуцов с думите: "Той знаеше всичко, беше енциклопедия. Вуцов винаги беше на нокти, за да може да спечели. Не можеше да губи. Гунди, Котето, Павката, Меци, Джеси, Типеца, отиде си един звезден отбор... Сега имат и треньор. Дано да играят така, както са играли в Левски."

Бончо Генчев описа Вуцов така: "Беше голям ръководител. Един от хората, написали част от историята на българския футбол. Той знаеше какво прави и как да го направи. Замина си един от колосите в българския футбол..."

Наско Сираков: "Отиде си една епоха във футбола. Вуцов беше голям футболист, треньор и ръководител. Всички сме се учили от него. През последните 40-50 години, той остави най-ярка следа. Това е огромна загуба за българския футбол. Сбогом, учителю"!