Футболните фенове в Босна и Херцеговина за пореден път изразиха ясната си позиция против Ивайло Петев и поста национален селекционер, който той заема.

Вчера водените от Петев босненци постигнаха много важен успех в турнира Лига на нациите, като на собствен терен в Зеница се наложиха над Румъния с 1:0.

Мачът обаче бе белязан от демонстративното напускане на стадиона на сериозна група от около 300 фена. Това бяха членовете на ултрас групировката "BHFanaticos", която следва националния тим из цяла Европа и го подкрепа с песни по време на двубоите.

Снощи срещу Румъния обаче песни нямаше, а имаше протест, насочен срещу българския селекционер.

Не е тайна, че Петев е обществен враг №1 още от първия си ден на поста, като дори подписването на договора му преди година бе белязано от протести в Сараево на същата тази групировка.

Петев имаше задача да достигне до бараж в квалификациите за Мондиала, но завърши на разочароващото четвърто място в група с Франция, Украйна, Финландия и Казахстан, в която записа само една победа за 8 двубоя.

И въпреки това българинът остана на поста и за турнира Лига на нациите, което предизвика все по-голямото недоволство на местните фенове.

Според медиите в Босна, съдбата на Петев зависи от четирите двубоя за Лигата на нациите тази седмица. Стартът на този етап изглежда добър, защото отборът му достигна до реми като гост на Финландия, а сега победи и Румъния.

Остават гостуване на Черна гора и домакинство на Финландия в следващата седмица.

Настроенията срещу него обаче ще продължат при какъвто и да е резултат, а като цяло в международния футбол ставаме свидетели доста рядко на подобни организирани фенски протести, за разлика от ситуацията на клубно ниво.