Плануваният протест пред централата на БФС в Бояна започна по график в 17:00 часа, въпреки силния вятър в София.

Събраха се стотици протестиращи, които веднага блокираха околовръстния път в двете посоки и се отправиха на шествие към булевард "България", където движението също е спряно.

Все пак около 18 часа околовръстният път бе пуснат за движение.

Протестиращите хвърляха киви по фасадата на футболния съюз и я нацапаха. Освен това деца, които си играха с топка, счупиха няколко от буквите на фасадата. Към нея полетя и черна боя, а освен това бе закачена и перука

На мястото продължават да се трупат хора, като протестът става все по-многоброен. Феновете са основно от ЦСКА, но има и от други отбори.

Всички скандират обидни реплики към президента на българския футболен съюз Борислав Михайлов и осъждат действията на централата.

Бербатов също се включи в протеста и заяви:

"Видна е подкрепата на клубовете към тези, които бяха наказани. Ако някой ми покаже децата, които са хвърляли предмети, ще поговоря с тях. Това не е начинът. Тази база не е виновна за това, което се случва. Не трябва да има такива ексцесии. Не толерирам такива прояви. Вероятно съм ги пропуснал, но ако ги бях видял, щеше да е различно. Когато аз като човек, който търси обединение, съм длъжен да отида при клубовете. Трябва да има уважение. Видях се с Мъри, Наско, Ивков и Даниел Боримиров. Говорим си открито и честно. Споделих това, което аз виждам като приоритети. Казах им какво ще се случи с подкрепата към малките клубове. Не искам да говоря от името на други хора. Срещата беше ползотворна и диалогична. Извън терена винаги може да се намери правилното решение, стига да има диалог. Тъжно ми е това, което се случва. Не е това начинът. Другото би било да не правим нищо и да оставим нещата такива, каквито бяха през 16-те години".

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto