Антон Зингаревич, син на руския милиардер Борис Зингаревич, пристигна в България, а според "24 часа" намерението на посещението му у нас е да закупи изпадналия в тежка финансова ситуация тим на Ботев (Пловдив).

Той е кацнал в София тази сутрин, а след това се е отправил директно към Пловдив, където ще преговаря със Сдружение "ПФК Ботев Пловдив", където в момента са акциите на клуба. 

Това не е първо посещение на Антон в страната ни, като по информация на Dsport той вече е бил в България преди месец и тогава се е запознал с финансите на Ботев, както и с клубната база.

Зингаревич е британски възпитаник, който има опит във футбола, след като между 2012 и 2014 година бе собственик на Рединг, а името на семейството му през годините е било свързвано с потенциално закупуване и на други клубове, включително Евертън.

38-годишният руснак е бил собственик и на руския хокеен Атлант, а от предприемаческа гледна точка се занимава предимно с енергиен бизнес.

Женен е за Екатерина Доманкова, която е модел на Victoria"s Secret.

Баща му Борис има състояние от около $1.2 милиарда, като е имал бизнеси с бившия министър-председател и премиер на Русия - Дмитри Медведев.