Локомотив (Пд) предприе нетрадиционен за България ход, който е считан за нещо задължително в други страни - нае психолог за работа с футболистите.

Той, или по-скоро тя, ще се занимава усилено със състезателите от детско юношеската школа, но и с първия тим, уточнява сайтът на клуба.

Чаровната Илияна Димитрова започна работа Локо, като част от работата ще е свързана и с родителите на футболистите от школата. Това е област, която често е проблемна при възрастите преди мъжкия тим. Психоложката ще помага и на първия тим винаги, когато има необходимост.

"Димитрова е с богат и дългогодишен опит в областта. Работила е като клиничен психолог в Пловдив и София, практикувала е отделно с редица спортисти. Магистър е по Спортна психология към НСА, магистър по Клинична и консултативна психология към СУ "Св. Климент Охридски", бакалавър по Психология в ПУ "Паисий Хилендарски", освен това е когнитивно-поведеченски психотерапевт и хипнотерапевт", пише във визитката, изготвена на официалната страница на Локо.

В момента отборът изглежда в изключително здравословно състояние и спортно-технически, и психологически. Заема второ място в първенството след Лудогорец, а преди 6 месеца спечели и Купата на България.