Транспортни неволи промениха графика на ПСЖ преди супердербито от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен. В първия мач френският гранд падна с 0:1 и ще трябва да наваксва пасива в предстоящия в сряда реванш на "Алианц Арена".

По традиция ПСЖ пътува за гостуванията си ден по-рано, но този път ще тръгне на лагер още днес следобед. Причината е многохиляден протест в цяла Франция срещу пенсионната реформа, насърчавана от правителството на Еманюел Макрон.

На 7 март, вторник, се готви обща стачка, чиято цел е цялата страна да бъде "парализирана". От ПСЖ имат опасения, че транспортът във Франция ще бъде прекъснат и това може да се окаже сериозна заплаха за клуба.

Синдикатите във Франция нарекоха тази стачка "червен вторник", а денят бе определен като "един от най-трудните в историята".

Отделно от това, ПСЖ няма да може да разчита на Неймар в мача, а през уикенда демонстрира слабости при победата с 4:2 над Нант. Тя дойде доста трудно, като парижани водеха с 2:0 и допуснаха изравняване, но след това взеха своето.

Треньорът на френския гранд Кристоф Галтие призна, че заминава за Мюнхен доста притеснен.

"Виждате, че съм малко притеснен, защото това е вторият път, когато губим преднина от два гола. Срещу Байерн няма да имаме нито миг почивка, ще трябва да играем с пълна сила и с пламенно сърце, желание, решителност и без никакво отпускане, защото на това ниво няма да ни простят", сподели френският спец.