Ръководството на Пари Сен Жермен е приело умопомрачителната оферта в размер на 300 милиона евро от Ал Хилал за Килиан Мбапе. Парижани са позволили на френската си суперзвезда и на саудитския клуб да започнат преговори, за да може да се направи следващата крачка към евентуална сделка.

Ако се стигне до разбирателство, Мбапе ще стане най-скъпият футболист в историята на играта. Както и най-скъпоплатенията играч, тъй като в рамките на само един сезон, той ще получи извънземната заплата от 700 милиона евро.

ПСЖ бе замесен и в досегашната най-скъпа сделка във футбола, след като купи Неймар за 222 милиона евро от Барселона.

Мбапе не желае да продължи да носи екипа на френския шампион и е готов дори да не играе през идния сезон, за да може да си тръгне като свободен агент през месец юни догодина. Sky Sports, откъдето идва информацията за приетото предложение, добавят, че има и европейски интерес към Килиан - от клубове като Челси, Манчестър Юнайтед, Интер, Милан и Барселона.

И разбира се - Реал (Мадрид), закъдето най-често е спряган Бапе.

Французите са дали да се разбере, че са готови да изслушат всяка една оферта за недоволната си звезда, но при положение, че арабите вече са сложили 300 милиона евро на масата, то надали в Париж биха приели друго предложение, което е по-ниско от това като финансова стойност.

Кратка аритметика показа, че ако приеме предложението за 700 милиона евро за година, той ще получава по 58.3 милиона евро на месец, 13.3 милиона на седмица, 1.9 милиона на ден, 79 900 на час, 1332 на минута и 22 евро на секунда.