ПСЖ отказа първата оферта на Реал Мадрид за Килиан Мбапе, която бе на стойност 160 милиона евро.

Френският клуб е заявил, че нападателят не се продава, твърди в. "Екип".

Според изданието, директорът Леонардо лично се е свързал с президента на Реал Флорентино Порес, за да му каже, че парижани нямат намерение да се разделят с Мбапе. Въпреки че той отказва да поднови договора си и е свободен да си тръгне през лятото на 2022 г., без ПСЖ да вземе нито цент трансферна сума.

В същото време, версията на испанските медии е друга. "Марка", който е близък до Реал, твърди: ПСЖ е пожелал 225 милиона евро, за да пусне Килиан на "Сантяго Бернабеу".

Това е с три милиона повече от досегашния трансферен рекорд в историята на футбола. Именно ПСЖ плати 222 милиона евро за Неймар от Барселона преди 4 години.

Според мадридските издания, в Реал са "изненадани и раздразнени" от реакцията в Париж не тяхната оферта. Всички в двата клуба са наясно, че ПСЖ не желае да изпусне такъв играч без пари и в момента става дума за извиване на ръце.

При само няколко дни, оставащи до края на трансферния прозорец, Мадрид е принуден да вземе бързо решение за доста голяма сума. Но Флорентино Перес е склонен и да чака до последния ден от прозореца, за да се огъне позицията на парижани и да склонят те да продадат 22-годишния нападател на цената, която Реал е склонен да плати.

Несъмнено сагата ще продължи още няколко дни, като нищо чудно да се провлачи дори до 23 ч централно европейско време (полунощ на вторник срещу сряда у нас) на 31 август, когато затваря трансферният прозорец на континента.