Пари Сен Жермен е приготвил суми, достатъчни за погасяването на дълговете на малка държава, за да задържи Килиан Мбапе. Новото чудо на футбола е към края на договора си с клуба, който изтича на 30 юни тази година.

Мбапе вече е свободен да преговаря с други отбори и да си замине без трансферна сума през лятото, но засега екипът му отрича той да е направил това.

Днес френският вестник "Екип" разкрива, че катарските босове на ПСЖ са отправили предложение към 23-годишния играч, което ще го направи най-скъпоплатения футболист в историята.

Това означава, че годишната му заплата ще мине 24 милиона евро, колкото взимаха в най-силните си сезони Лионел Меси и Кристиано Роналдо в Барселона и Реал, съответно. Те печелиха по 500 000 евро на седмица (след данъци, чисти пари), което сега ще бъде надминато от възнаграждението, което ПСЖ предлага на Мбапе.

Според информациите, пакетът с офертата е за общо 70 милиона евро на сезон, които Килиан ще печели от заплатата, бонуси, имиджови и маркетингови права, както и готов договор с бранда Джордан на Nike, на който ще стане новото футболно лице в Европа. Отношенията на компанията с клуба от Париж са много близки и двете марки вървят ръка за ръка в изключително успешни проекти от няколко години.

Основните кандидати за Мбапе, ако той реши да напусне френската столица, са Реал Мадрид и Манчестър Сити.

Англичаните определено ще имат преимущество, ако се стигне до пряко наддаване за това кой ще даде по-висока заплата на нападателя. Но очевидно не това би изкушило играча, защото офертата на ПСЖ е направо умопомрачителна финансово.

Самият Килиан запазва пълно мълчание около плановете си и след победата над Реал във вторник с 1:0 (с негов гол в последната минута), отново каза:

"За бъдещето ми ще говорим през май, когато минат решаващите ни мачове."