ПСЖ спечели първия си трофей за новия сезон, като това бе турнира за Суперкупата на Франция.

Парижани надвиха Тулуза с 2:0 на своя "Парк де Пренс", като по този начин спечелиха този трофей за десети път в последните 11 години.

След години на провеждане на Суперкупата из целия свят, сегашният двубой предизвика доста противоречия. През годините мачът се проведе в Габон, САЩ, Канада, Тунис, Мароко, Кирай на три пъти, Израел на два пъти, дори и австрийското градче Клагенфурт.

Този път обаче организаторите решиха да пратят надпреварата в дома на шампионите - ПСЖ, а това дори доведе до заплахи за бойкот от страна на носителя на Купата на страната - Тулуза.

Мач все пак имаше, а в крайния му изход не се случи нищо изненадващо.

ПСЖ спечели рутинно и напълно заслужено с 2:0, след като успя да поведе още в третата минута, когато точен бе Канг Ин Ли.

Още до края на почивката парижани удвоиха чрез Мбапе, а някъде в този момент се изпари и интригата в мача, който завърши с десета Суперкупа за ПСЖ в последните 11 години.

В този период парижани неизменно участваха във всеки един мач за Суперкупата, като загубиха единствено през 2021-а, когато бяха победени от Лил с 1:0 в Тел Авив.

А обшият брой Суперкупи на ПСЖ е 12, след като клубът има и два трофея от ерата преди арабските милиони, печелейки трофея през 1995-а и 1998-а.

Снимка: АР/БТА