ПСЖ ще вземе мерки срещу Неймар, който не се яви за първата тренировка в Париж след ваканцията му. Бразилецът все още се води контузен, но трябваше да е във френската столица в понеделник следобед, за да мине задължителни прегледи на старта на предсезонната подготовка.

"ПСЖ съобщава, че футболистът Неймар не бе на уговореното място и време за първа тренировка. Това се случва без уведомяване и разрешение от клуба. ПСЖ е изключително разочарован от ситуацията", се казва в официално съобщение от клуба.

В същото време тази сутрин спортният директор Леонардо, сънародник, но и чест критик на поведението на Неймар, заявява в интервю за в. "Льо Паризиен":

"Неймар може да напусне Париж. Разбира се, за това трябва да има оферти. Към момента чуваме само за интерес. От друга страна взе решение, че ще разчита само на футболисти, които искат да са тук и да играят за ПСЖ."

Отговорът от Бразилия не закъсня и бащата на Неймар обяви пред тв канала Fox Sports Brazil, че синът му е останал в родината заради благотворителни инициативи на фондацията му. Те не му позволяват да пътува за Париж преди 15 юли.

ПСЖ се кани да глобява със седмична заплата Неймар за всеки ден, в който закъснее. Тоест - 7 дни до 15 юли ще му струват седем седмични възнаграждение, тоест - заплати за около два месеца. Това са близо 750 000 евро.

Клубът и играчът са на точката, от която връщане назад няма, твърди в. "Екип". Въпросът е не дали, а кога ще се разделят и бразилският нападател ще се завърне в Барселона.

ПСЖ обаче може да уведоми ФИФА за неявяването на Неймар, което е отказ от изпълняване на професионални задължения по договор. Това би струвало 6-месечно наказание на футболиста. Да, френският клуб едва ли иска да подбие цената му така, защото през януари Неймар би струвал доста по-малко, ако не е играл половин година.

Но дали финансови загуби притесняват клуба, който на практика няма бюджет с катарската държава зад гърба?

При всички положения, няма да видим повече Неймар в екипа на ПСЖ.