ПСЖ официално подкрепи голямата си суперзвезда Неймар след завършилото по скандален начин дерби на Франция между парижани и Марсилия.

Гостите от южното крайбрежие спечелиха с 1:0, а в края на мача съдията трябваше да вдигне 5 червени картона заради сериозно меле между играчите.

В основата му бе именно Неймар, заедно с бранителя на марсилци - Алваро Гонзалес. Двамата имаха закачка през целия мач, но накрая нещата ескалираха. Бразилецът плясна зад врата своя опонент, а след мача го обвини и в расистки обиди.

Неймар стигна още по-далеч, като пренесе спора в социалните мрежи и със серия постове продължи да обижда Гонзалес.

Естествено, че испанският защитник отрече да е обиждал Неймар на расистка основна, а зад него застанаха както клубът, така и всичките му цветнокожи съотборници, които категорично отрекоха той да се способен на расистка обида.

ПСЖ обаче зае страната на Неймар и написа, че расизмът няма място в обществото и спорта.

Парижани дори призоваха местната федерация да стартира разследване, като обещаха пълно съдействие в разследването, а очакванията са за тежка санкция за Алваро Гонзалес.

Противно на повече скандали с разисъм в спорта, френксите медии и фенове сякаш са по-скоро на страната на Гонзалес, като са сигурни, че не е имало обиди на расистка основа.

Мнозина мислят, че това е поредното преиграване на бразилеца, който опитва да оправдае грозната си постъпка с най-болната тема за обществото в момента - расизма.