Изненадващо феновете са на път да се завърнат по стадионите след близо 6-месечно затваряне на футболните мачове за публика у нас.

Заповедта на здравното министерство бе обявена днес, а феновете вече се готвят да си купуват билети за мача, след като информацията е стигнала до клубовете.

Още този уикенд публика ще може да гледа на живо двубоите. Това съвпада с последния кръг от редовния сезон в първенството, като в него изпъква един мач - Левски срещу ЦСКА в неделя от 17 часа на Националния стадион "Васил Левски".

И вечното дерби ще е с фенове, като според заповедта за четирите трибуни ще се напечатат по ограничен брой билети - по 1000 на сектор.

За последно публика по стадионите у нас имаше в края на октомври, но със заповед на здравното министерство тогава тя бе спряна краткосрочно заради вълната от случаи на заразени.

Но от първоначалния текст с продължителност "до 12 ноември", мерките бяха удължени и фенове на български мачове след това не е имало.

Последното дерби на ЦСКА и Левски бе през декември пред празните трибуни на "Васил Левски" (1:0 за "червените"), като изглежда то ще остане поне засега и единствено без фенове.

Подобно решение освен за самите фенове, може да се окаже и добре дошла новина за закъсалия финансово тим на Левски.

Като символичен домакин на мача, "сините" ще приберат шестцифрена сума само от билетите, които могат да се окажат жизненоважни. Както знаем, играчи и служители на клуба не са получавали своите възнаграждения от началото на годината.