Нападателятна  Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд бе пуснат на свобода под гаранция, след като в събота бе арестуван... за нарушаване на правилата на предишното си пускане под гаранция. Срещу Грийнууд има повдигнати три различни обвинения, включително и такова за сексуално насилие, като и трите са от една и съща жена.

Футболистът първо бе изслушан в понеделнк, като след това остана в ареста, а в крайна сметка днес отново бе освободен срещу парична гаранция.

Задържането му през миналия уикенд е станало факт, след като той се е свързал с жертвата Хариет Робсън, макар да има ограничителна заповед и забрана да контактува с нея.

Грийнууд не е играл от януари тази година, но продължава да е на заплата в Юнайтед, при това доста впечатляваща такава - по 75 000 паунда седмично.

Талантът е юноша на "червените дяволи" и през 2020 година, когато още бе тийнейджър, дебютира за националния отбор на Англия. След повдигнатите му обвинения в началото на тази година той напълно логично бе отстранен от представителния тим на Юнайтед.