Манчестър Юнайтед още веднъж подчерта, че Мейсън Гринууд няма да тренира или играе за клуба за неопределен период от време, след като играчът днес бе освободен под гаранция.

Той е в дома си и ще чака изхода от разследването, което се води срещу него по три евентуални обвинения - нанасяне на побой, изнасилване и заплаха за убийство на бившата му приятелка Хариет Робсън.

"Манчестър Юнайтед не толерира насилието под никаква форма. Клубът още веднъж потвърждава решението си и Гинууд няма да тренира или играе за момента. Тове ще остане така за неопределено време."

Гринууд е пуснат под гаранция след серия разпити, на които е бил подложен в последните 48 часа. Юнайтед вече го свали от всички постери на стадион "Олд Трафорд", както и от магазините за артикули - такива с неговото име и номер вече не се продават. Спонсорът Nike пък прекрати едностранно личния му рекламен договор, каквито имат повечето звезди на Юнайтед.

Бащата на модела Робсън заяви във вторник пред жълтички издания в Англия, че "Мейсън бе част от семейството ни, а след това разби живота на дъщеря ми". Единственото странно в цялата история е защо обвиненията, както и шокиращите снимки и аудио, с които Хариет обвини футболиста в насилие, идват седмици или дори месеци, след като двамата са се разделили.

Но около това, че фотосите с окървавеното момиче са реални, изглежда няма съмнение.

Приятел на Гринууд е цитиран днес от медии на Острова с думите, че е знаел за случващото се във връзката на нападателя на Юнайтед с модела. Името на "свидетеля" не е съобщено.