Спортът е обединение, а ние нямаме причина да се мразим с македонците. Това послание отправи в ефира на bTV футболистът на ЦСКА 1948 и националния отбор Радослав Кирилов.

Като част от държавния ни тим Кирилов изигра решаваща роля за победата над Северна Македония със своята асистенция за гола на Кирил Десподов. Два дни след враждебната атмосфера на мача Северна Македония - България и официалните коментари на случилото се на стадиона, Кирилов сподели, че е горд с хладнокръвието и стоицизма, с които отборът ни не отговори на провокациите на съседите.

"Не си размених фланелката с никого, но не тая лоши чувства към македонците. Аз съм от Симитли - на няколко километра от границата. Говорим един език и трябва да сме братски народи, а не да се мразим. Не виждам причина македонският народ да таи лоши чувства към нашия", обясни Кирилов.

Македонските футболисти по никакъв начин не показали отношение извън футбола, както направиха феновете, освирквайки българския химн.

"Трудно беше, защото още на химна хората бяха лошо настроени. Освиркваха, което не е хубаво. Все пак спортът е феномен, който трябва да обединява, а не да сее омраза. Но успяхме да запазим самообладание, да се концентрираме изцяло върху мача и да се представим добре на терена", каза Кирилов в предаването "Тази сутрин".

Той е сред последните попълнения на ЦСКА 1948, но вече даде сериозни заявка за ключова роля в отбора. Освен Кирилов, още двама футболисти на червения отбор влязоха в редиците на националния - вратарят Даниел Наумов и фланговият нападател Георги Русев.