Треньорът на ЦСКА Саша Илич възнагради с 4 почивни дни възпитаниците си за доброто представяне и успеха с 2:0 над Черно море в събота.

"Армейците" няма да играят официален мач в паузата за двубои на националните отбори, като следващата им среща е чак гостуването на Гигант (Съединение) за Купата на България на 26 ноември, събота, от 12:00 часа.

Тимът подновява занимания в четвъртък, като ще изиграе контролна среща в неделя. Съперник за нея обаче все още не е обявен, информира "Тема Спорт". Турицов, Християн Петров, Шопов, Шагоян и Махмутович няма да бъдат на разположение на Саша Илич за спаринга заради ангажименти с националните си отбори.

Междувременно пък продължават спекулациите за бъдещето на капитана на ЦСКА Юрген Матай. Бранителят не взе участие в последния мач на тима, като замина за Ротердам, за да е близо до съпругата си при раждането на първото им бебе.

Според писания обаче, играчът е изкушаван от местния Спарта за трансфер след края на сезона.

Договорът на Матай изтича след 7 месеца и за момента все още не е подновен. От "Армията" са готови с новото предложение, но играчът още не е дал съгласието си. Ако Спарта иска да привлече Матай още през зимния трансферен прозорец, ще трябва да плати трансферна сума на ЦСКА.