ЦСКА вече има нужното разрешително да започне реконструкцията на своя стадион "Българска армия", след като в продължение на месеци разрешаваше бюрократинчи казуси.

"Червените" се похвалиха с важната новина в своя официален сайт, като я нарекоха "сбъдване на мечта".

След 14-дневен срок, в който документът влиза в сила, от клуба ще представят конкретните планове за реконструкция.

Ето какво написа ЦСКА към феновете си:

Армейци,

Днес, 05.10., беше издадено разрешителното за реконструкция на стадион "Българска армия". Запомнете този ден. Денят, в който се преборихме за нашата мечта, за нашия дом.

Минаха години, през които се надявахме и вярвахме, оставахме разочаровани, чувствахме се лъгани, бяхме безпомощни, но не се предадохме. След всеки удар се изправяхме и намирахме решение. Изтърпяхме много, но бяхме заедно и не се отказахме. Не позволихме нито за миг мечтата ни да избледнее. Напротив - след всяко "не" амбицията ни растеше, след всяко "да" вярата преливаше. Знаехме, че рано или късно ще сбъднем и тази своя най-голяма цел. Ето, че този момент настъпи. Получихме така заветния документ. Получихме възможността да построим сами новия ни модерен стадион.

Благодарим на всички замесени държавници и участници в решенията да се стигне дотук! Благодарим и на онези от вас, които не спряха да вярват в нашите намерения, които ни подкрепяха и не наливаха масло в така и така силно бушуващия огън. А на онези, които до последно не вярваха, които провокираха и подкопаваха искаме да кажем едно - любовта винаги ще бъде по-силната движеща сила. А искрената обич към ЦСКА надделява над всичко.

Оттук нататък предстои 14-дневен срок, който трябва да изтече, за да влезе документът в сила. След изтичането на установеното по закон време ще ви уведомим подробно за плана ни на действие и следващите стъпки, които ще предприемем.