Лицензът на БФС може да бъде отнет в следващите 2 седмици.

Това се закани министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който сравни случващото се във футболния съюз с това в държавата.

"Никога не е късно да се отнеме лиценза на БФС, нека не бързаме. Имаме още две-три седмици пред нас. Там нещата са подобни на това, което се случва в държавата. Имаме едно ръководство, което на всяка цена иска да остане на власт, каквото е и желанието на едно задкулисие, което иска на всяка цена да има свои представители във властта в държавата.

Много си приличат, мисля си даже, че в БФС нещата са по-страшни. Вчера разбрах, че Боби Михайлов е разпитван в ГДБОП. Надявам се да продължат по тази линия, защото на него мястото му е по такива институции, със сигурност не е в Българския футболен съюз", заяви Василев пред БНТ.

Той също така разкри, че ръководството на министерството е работило по програма за отпускане на средства за професионалните футболни клубове, с които да се подобри инфраструктурата им. Общата сума възлизала на 100 милиона лева.

"За първи път изготвихме програма за футболните клубове. Която може би ще представя, ако имаме още две-три седмици - 100 милиона лева в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им. За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят много повече средства. За федерациите се отделиха повече средства.

Получих критики контролирано от федерации, свързани с политически партии. Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Никога не съм имал лични интереси в спорта. Тръгвам си с високо вдигната глава", допълни министърът.