Централният защитник Рафаел Варан съвсем скоро ще обяви оттеглянето си от националния отбор на Франция едва на 29-годишна възраст.

Звездата на Манчестър Юнайтед имаше ключова роля за "петлите" на Световното първенство през 2018 година, когато те станаха световни шампиони.

В последното десетилетие Варан записа 93 мача за Франция, но медиите в страната информират, че той иска да се концентрира изцяло върху клубния футбол.

Французите са в процес на смяна на поколението, което се видя и на Мондиала в Катар, където те играха финал. Вратарят Юго Лорис също обяви оттеглянето си от селекцията.

Новината за Варан е още по-изненадваща, предвид факта, че той е щял да получи капитанската лента след отказването на Лорис.

Информацията сочи, че намеренията на защитника са породени от "физическо и психологическо износване" заради натоварената футболна програма в последните години. Освен това той иска да прекарва повече време със семейството си.

Неговият дебют за Франция дойде в мач срещу Грузия през март 2013 година. На Мондиала в Русия той игра във всяка една минута за отбора си и дори вкара гол на четвъртфинала срещу Уругвай.

Тогава той се превърна в едва четвъртия играч в историята, който печели Световно първенство и Шампионска лига в рамките на една и съща година. Другите са Кристиан Карембьо, Роберто Карлош и Сами Кедира.