Сръбската легенда Синиша Михайлович обяви, че ще му са наложи да изкара още един курс химиотерапия заради левкемията, с която бе диагностициран преди повече от две години. 53-годишният бивш футболист, който въпреки болестта продължава да изпълнява задълженията си като треньор на Болоня, претърпя трансплантация на костен мозък след диагнозата и след три курса на химиотерапия се бе възстановил напълно.

“Бях посъветван отново да се подложа на терапия, за да мога да спра болестта още в зародиш. Виждате, че това заболяване е много смело, за да дойде отново и да се изправи срещу човек като мен. Явно първият урок не бе достатъчен, така че ще дам още един. Това е пътят на живота, изпълнен е с върхове и падения, има и дупки, в които може да паднеш. Но трябва винаги да намериш сила да се изправиш”, заяви Mихайлович, когото мнозина поставят сред най-добрите изпълнители на свободни удари в цялата история на играта.

“Ще дам всичко от себе си да приключа всичко бързо, но ще ми се наложи да пропусна няколко мача. Вече съм уредил всичко, за да мога да следвам тренировките и мачовете от болничнат си стая. Сигурен съм, че момчетата няма да ме разочароват. Аз ще се боря за тях и те за мен”, добави сърбинът.

Михайлович изгря на сцената на футболна Европа с двата си сезона в Цървена звезда, където спечели КЕШ и Интерконтиненталната купа, а след това премина в Италия и игра почти 15 години на Апенините.

Във визитката му личат престои в двата римски клуба - Рома и Лацио, както и такива в Сампдория и Интер.

Като треньор Михайлович е работил предимно в Италия, като интересното е, че изкара един сезон начело на кръвния враг на Интер - Милан. Бил е наставник и на Спортинг (Лисабон), както и на националния тим на Сърбия.