Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, бе гост в "Спортното шоу на Дарик радио", за да коментира тежката ситуация около клуба.

Той коментира появилите се днес информации, че баскетболният треньор Константин Папазов ще получи мажоритарния пакет акции от Васил Божков.

Колев заяви, че подобно нещо все още не е факт, но се работи по въпроса.

Той вече е водил разговори с Васил Божков, който е изразил готовност да предостави акциите и няма намерение да прави спънки на клуба. Бизнесменът обаче категорично е обявил, че няма как да продължи да издържа столичния гранд.

Освен това Колев заяви, че той, спортният директор Ивайло Петков, както и треньорското ръководство, ще подадат оставки след края на извънредното положение при смяна на собствеността. Тяхното решение те смятат за правилно от морална гледна точка.

Разбира се, шефовете и треньорите няма да напуснат постовете си, докато няма нови хора на техните длъжности, ако изобщо бъдат назначени такива. Ако пък новият притежател на акциите пожелае те да останат на работа, то до раздяла няма да се стигне.

"Ситуацията е критична. Направихме доста. Благодаря на феновете за всичко, което сториха в последните месеци, но редица фактори възпряха този ентусиазъм. 

Далеч сме от подобна констатация за нов собственик на Левски. Имахме среща, на която запознах повечето фенски фракции със ситуацията и начертахме план. Без противоречия, всички гледаме в една посока, а аз като директор трябваше да намеря начин да се свържа с главния акционер, с който не сме в контакт.

Другият натоварен с тази задача бе Тити Папазов, но не мога да прогнозирам как ще се развие ситуацията.

Говорих с Васил Божков преди седмица. Той заяви, че няма как да издържа клуба в момента. Обсъждахме и акциите, той няма намерение да пречи на клуба по никакъв начин.

Васил Божков декларира, че е готов да даде акциите, просто не зная как може да се осъществи това в момента, а и да не забравяме, че все пак трябва да има някой, който да ги вземе.

Със сигурност бих могъл да изтърпя много критики. Нашето намерение е след отмяната на извънредното положение да обявим официално оставки, ние, управителният съвет, Ивайло Петков като спортен директор и треньорският щаб начело с Петър Хубчев. Така е и редно, особено в контекста на тази информация за смяна на собствеността. Нормално е един нов собственик да има правото да избере сам хората, с които работи.

Това е обмислено. Мисля, че бяхме много близо до това да спасим клуба, феновете, разбира се. Това е едно добре обмислено решение. Това не изключва възможността един нов собственик да ни покани да продължим работа".

Колев също така разкри, че клубът е в напреднали преговори за спонсорски договор със сериозна чуждестранна компания. Става въпрос за сериозна сума, но не и такава, която ще реши изцяло проблемите на Левски в дългосрочен план.