Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос подкрепи капитана на Барселона Лионел Меси в желанието на аржентинеца да напусне "Камп Ноу" след близо 20 години в клуба.

Испанецът говори по въпроса на задължителната пресконференция преди мача на "Ла Роха" срещу Германия в Лигата на нациите тази вечер. Ето какво каза:

За завръщането на Луис Енрике начело: Страхотно е да го видим отново тук, той е добър треньор. Ще извади най-доброто от нас след тъжната ситуация в семейството му и се радваме, че отново е тук.

За Лео Меси: Не сме фокусирани върху това, но този играч си заслужи правото сам да реши бъдещето си. Казвайки това, за испанската игра, за Барселона и за нас няма да е хубаво да си тръгне, защото искаме най-добрите да са тук.

Ще подновява ли договора си: Предстои да обсъждаме, но не бързаме с това. Прекарал съм дълги години с Реал Мадрид и никога не съм искал да напусна. Уверен съм, че ще постигнем съгласие. Фокусът ми сега е да се подготвя за започващия сезон.

Ще участва ли на Олимпиадата: Мисля за нещата поред, ще изчакаме и ще видим. Това изглежда ще е един от най-сложните сезони откъм календар. Ще играем на всеки три дни заради сгъстената програма.

Очаква ли да е резерва срещу Германия: Всеки път, когато Испания играе, получавам шанс да представлявам страната си. Ще опитам да дам всичко от себе си във всеки мач. Може би ще го има момента на ротация и сякаш той е нужен след връщане от контузия, но да съм повикан за Испания е привилегия всеки път.