Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос се обърна директно към феновете след поредицата от незадоволителните резултати, които оставиха клуба извън битката за трофеите в испанското първенство, Купата на Краля и Шампионска лига.

Централният защитник сам даде отговори на много въпроси, които политат към него в последните седмици и даде да се разбере, че отборът му отново ще тръгне нагоре:

"Като футболисти обичаме да говорим на игрището, но през този сезон това не се получава. Послендите събития бяха ужасяващи и не искам да се крия. Ние, играчите, сме основните отговорни и аз, като капитан, съм най-отговорен. Точно за това мисля, че най-честният начин да отговоря на циркулиращите въпроси е, като ги посоча директно.

Беше ли жълтият картон в Амстердам грешка? Абсолютно и поемам вината на 200 процента.

Защо го направих? Понякога вземаме решения за доброто на отбора, но не ми мина през ума, че сблъсъкът може да се развие така. Решението бе взето в хода на мача.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/10710-55917-2829/033100

Дали съм се карал с президента в съблекалнята? Тези проблеми се обсъждат и се решават там. Няма проблем в това и всички имаме еднакъв интерес: Реал Мадрид.

Дали съм се обръщал към съотборниците и съм ги критикувал? Винаги си говорим и се мотивираме в съблекалнята, но по градивен начин.

Дали съм се карал с Марсело? Да, разменяме реплики във всяка тренировка. Това е част от работата под напрежение. Но е анекдот като всички други, които се случват ден след ден. Марсело ми е като брат.

Защо пътувах до Валядолид? Защото искам да съм близо до съотборниците си и да ги подкрепям.

Какво се случва с треньора? Решенията не са наши и не се бъркаме. Имаме голям респект към тази позиция и винаги подкрепяме треньора на Реал Мадрид.

Тези отражения са в резултат на много разочароващ сезон, но няма да позволим провалите да ни спрат, щом и успехите не ни спряха. Наш дълг е да продължим да работим и да еволюираме. Трябва да помним, че сме щастливци да играем в Реал Мадрид. Да сме част от историята. Реал Мадрид беше и винаги ще бъде Реал Мадрид. Ничие име не създава легендата за клуба, а всички я пишем заедно. Трябва да работим за бъдещето и да върнем надеждата."

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/2829-55917/023100