Около капитана на Реал (Мадрид) - Серхио Рамос, се изписаха доста неща в последните седмици, най-вече за трансфер в Китай.

Mалцина вярваха, че той ще си тръгне от "Бернабеу" заради мултимилионна оферта от Китай. Рамос обаче свика извънредна пресконференция днес, а в часовете до нея, се породиха какви ли не спекулации.

Е, драма няма. Рамос излезе пред очакващите го представители на испанските медии и каза, че никъде няма да ходи.

"Искам да отговоря на всички слухове. Какво по-добро място това да се случи на официална пресконференция? Искам да бъда ясен относно бъдещето си и да разясня всички спекулации. Аз съм Мадридиста и искам да завърша кариерата си тук. Ако бях президент на клуба, щях да продължа договора си до живот. Винаги съм казвал на Флорентино Перес, че не искам да напускам Реал Мадрид. Бих играл тук, без да получавам пари. В нито един момент не съм се замислял дали да отида в Китай. Времето още не е дошло. Докато духът и краката ме държат, ще остана тук. Това, че хората се съмняват в мен, ме ядосва малко. Тук съм от много години и съм щастлив. Икономическата част остава на заден план. Има огромна разлика между това да искаш да напуснеш и да имаш възможността да го направиш. Беше много тежко, когато загубихме от Аякс. Бяхме елиминирани и много разстроени. Във полуфиналите на Шампионска лига подкрепях Ливърпул, но сега не ме интересува кой ще спечели финала.

Еден Азар е страхотен футболист. Той е първият, който ще се впише прекрасно в Реал Мадрид. Искам да поясня всичко, защото феновете се влияят от това, което пишат медиите. Нека всичко излезе от устата ми. Показах на Флорентино Перес офертата, която получих. Това не означава, че искам да напусна Реал Мадрид. Разговарях със Зидан и Флорентино за офертата от Китай. Обсъдихме я и се изяснихме. Разговорът с Флорентино беше като между баща и син. Говорих и със Зидан, но това, което си казахме, е конфиденциално. Винаги съм чувствал обичта на феновете, когато сме били в Китай, но не знам какво ще донесе бъдещето, когато стане време да напусна Реал", каза той.