Съдът в холандския град Хертогенбош помилва бившата звезда на Лудогорец Върджил Мисиджан.

Играчът, който в момента играе за немския Нюрнберг, но се възстановява от тежка травма, бе осъден на 6 месеца затвор в началото на годината.

Причината бе побой над 68-годишен пенсионер на паркинг, нанасяйки му тежки поражения като счупен глезен и лакът.

Вчера обаче съдът промени решението си, а Мисиджан няма да влиза в затвора. Той ще трябва да положи 240 часа общественополезен труд, като също така ще има и условна присъда от 58 дни.

Съдът прецени, че Мисиджан е виновен само за счупения глезен на пенсионера, но не и за лакътя и останалите охлузвания.  Играчът със суринамски корени също така е платил на обезщетение на пенсионера, но сумата не се споменава.

Основната причина за отмяната на присъдата обаче е, че Мисиджан е бил обиждан на расистка основа, което предизвикало конфронтацията между двамата.

Именно това е бил основният мотив на съда за отмяната на ефективната присъда, съобщават холандските медии.

Мисиджан прекара 5 години в България, като записа 204 мача с шампиона Лудогорец. Холандецът е носител на 5 титли, една Купа и две Суперкупи на страната.

Той премина в Нюрнберг за 3 милиона евро и бе твърд титуляр в Бундеслигата през миналия сезон. Баварският клуб обаче изпадна, а през новия сезон Мисиджан няма за писани минути заради травмата, която лекува.