"Манчестър Юнайтед се подготвя за най-лошия сценарий в Белград", написа "The Guardian".

И най-лошият сценарий според англичаните не е загуба от Партизан тази вечер в мача от Лига Европа, а евентуални прояви на расизъм от сърбите.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/19331206/0131/bg

По подобие на седмицата предхождащата мача на Англия в София, темата за расизма измества футболната.

Разбира се, буйните фенове на Партизан тъкмо изтърпяха наказание от два мача без публика заради расизъм, с което дават повод за притеснение, но темата отново се преекспонира, по сценария от София.

Докато Белград тръпне за визитата на "червените дяволи", те обсъждат протоколите на УЕФА и как да постъпят при обидни скандирания.

Две от звездите на тима - Хари Магуайър и Маркъс Рашфорд, които играха за Англия срещу България, дори са разказвали за преживяното пред съотборниците си.

"Говорихме най-общо по тези теми, но разбира се, Хари и Маркъс Рашфорд, които бяха в България, бяха свободни да разкажат повече са атмосферата, за това какво можем да очакваме и какъв е най-лошият сценарий.

След случилото се в България говорихме с момчетата и преминахме през стъпките от протокола", сподели треньорът Оле Гунар Солскяр.

Самият Магуайър заяви: "Атмосферата в София бе отвратителна. Не искам да бъда отново част от подобно нещо. Сигурни сме, че в Белград атмосферата ще бъде страхотна - такава, която да ни прави радостни, че играем. Ако нещо се случи, ще следваме тристепенния протокол".