Кристиано Роналдо очевидно предизвика сеизмичен трус във футбола и, най-вече, в Манчестър Юнайтед, с интервюто пред Пиърс Морган и ITV. Целият разговор с популярния водещ ще се излъчи в сряда и четвъртък, но и тази сутрин продължават да се публикуват откъси от казаното от Кристиано, които са доста скандални и експлозивни.

"Манчестър Юнайтед е маркетинг - казва португалецът в откъс, излъчен като тийзър от медията. - Всичко, което собствениците искат, е да правят пари.

Ще бъде много трудно в следващите две-три години клубът да се върне към върховете във футбола. Семейство Глейзър (те притежават клуба - б.р.) не се интересува от Юнайтед като професионален спортен клуб. Интересува ги маркетинговата част."

Загатнато бе, че в интервюто суперзвездата стига дори и по-далеч, като обвинява шефовете в Юнайтед, че не са му оказали подкрепа в най-трудните моменти за него през пролетта и лятото.

Тогава той загуби новородения си син, а дъщеричката му няколко месеца бе в болница, заради което Роналдо е пътувал постоянно до Португалия.

Ден по-рано станаха публично известни думите от същото интервю, че асът се чувства предаден от отношението към него в Юнайтед, как няма никакъв респект към мениджъра Ерик тен Хаг (и е взаимно) и още нападки по посока "Олд Трафорд" и работодателите му.

"Феновете са винаги прави за това, което мислят - казва още Кристиано. - Затова искам да знаят истината. Затова и говоря. Искам най-доброто за този клуб, аз обичам този клуб.

Но има неща, които не позволяват Манчестър Юнайтед да е на нивото на конкурентите си като Сити, Ливърпул, а сега дори и Арсенал."

Португалецът подчертава, че е наранен от критиките, които получава от бивши съотборници като Уейн Рууни и Гари Невил.

"Лесно е да седиш в телевизионно студио и да критикуваш - казва Кристиано. - Те не са ми приятели, Невил не ми е приятел. Играли сме заедно. И затова не разбирам такива тежки критики към мен."

 След публикуваните нови части от разговора, клубът излезе с позиция късно в понеделник вечер.

"Манчестър Юнайтед следи медийното отразяване, свързано с интервю на Кристиано Роналдо - се казва в съобщението, разпространено от "червените дяволи". - Клубът ще подготви своя отговор, след като всички факти бъдат видяни.

Нашият фокус остава върху подготовката на втората част от сезона и продължаване на добрата работа, вярата, задружността, които се изграждат между играчи, мениджър, щаб и фенове."