Лудогорец ще е шампион още тази вечер при победа над Берое. Мачът е от 19,45 часа и ще се предава по Диема спорт.

Аритметиката е проста за лидера в класирането - той ще събере 67 точки с успех над старозагорци, а това ще го направи недостижим за преследвачите ЦСКА (53 т. при четири оставащи мача) и Локомотив (ПД - 52 т. с пет двубоя, но по-лош баланс в преките двубои).

Няма почти никакво съмнение, че необходимите три точки така или иначе ще бъдат набавени в оставащите пет мача на отбора, но днешното домакинство изглежда идеален случай това да бъде подпечатано рано-рано.

Ако се случи, а изглежда вероятно при статистиката от сблъсъците на Лудогорец и Берое в историята на това съперничество, Разград ще празнува историческа десета поредна титла на България.

Това е рекорд, след като досега постижението от 9 бе поделено между "орлите" и славния тим на ЦСКА от 50-те и 60-те години. Рекордът се считаше за недосегаем, но появата на клуба от Разград в началото на миналото десетилетие промени това.

Та, като споменахме статистиката - Берое е бил само два пъти в 29 срещи Лудогорец.

Клубът, който не бе играл нито един сезон на ниво елитна група у нас в своята история преди 2011 г., днес може да спечели 16-ия си трофей за по-малко от 9 години.

На 16 май 2012-а бе вдигнат първият след успех над Локомотив (Пд) на финала за Купата на България, а 7 дни по-късно дойде и дебютната титла. Последваха още 8 златни медала от първенството, един приз в турнира за Купата, както и четири триумфа за Суперкупата на страната.