Сагата около бъдещето на Килиан Мбапе продължава да е най-горещата трансферна тема това лято. Докато играчът е отстранен от първия отбор на ПСЖ и чака трансфер в Реал, в Испания разкриха каква е тактиката му.

Мбапе изобщо не дава сигнали, че е притеснен от случващото се около него. Вчера голаджията си пусна нахилена снимка как тренира с останалите от втория отбор на ПСЖ и се забавлява на базата, докато съотборниците му са на турне.

Това даде повод на испанския Marca да анализира публичното му поведение в последните седмици и да разгадае стратегията на играча. А тя накратко е следната: да се държи, сякаш нищо не се е случило.

Мбапе продължава да тренира и да изпълнява разпорежданията на ръководството, като по никакъв начин не изглежда засегнат от санкциите, които му се налагат. Той е наясно, че ПСЖ няма да си позволи лукса да го задържи още година - до края на договора му, и да не го използва.

Което означава, че в момента Мбапе е в ситуация уин/уин - или ще бъде пуснат в Реал още това лято, или ще остане в ПСЖ и ще си тръгна след година като свободен агент.

След тренировката Килиан се спря пред феновете, раздаде автографи, снимки и си продължи с широка усмивка. А и има ли поводи за притеснение? Очевидно не, като топката продължава да е у ръководството на ПСЖ, където определено не са щастливи от държанието на играча.