Размяната на декларации между Левски и Българския футболен съюз продължава и днес, като от "синия" клуб излязоха с нова позиция.

Още вчера столичният гранд призова БФС да свика извънреден изборен конгрес в началото на 2023 и определи родната централа за пропита от порочни практики и корупция.

Последва отговор от БФС, в който позицията на Левски бе определена като недойстойна.

Днес от Левски излязоха с нова декларация, специално адресирана до ръководителите на БФС, в която "сините" затвърждават искането си да бъде свикан изобрен конгрес, като датата за него трябва да бъде обявено до 20 декември.

В противен случай клубът заплаши да го направи сам по всички правила и закони на Устава на централата.

Ето и каво написа клубът, публикувано без редакторска намеса:

"Уважаеми ръководители на БФС,

През последните месеци ръководството на "ПФК Левски" ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното - през последните, повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол.

В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме".