Разнобоят между ръководните фактори в "Левски" за пореден път създаде парадоксална ситуация. А изненадващото в случая е, че треньорът Станимир Стоилов публично изобличи в лъжа собственика Наско Сираков.

В ябълката на раздора се превърнаха 6 милиона лева.

Преди дни изпълнителният директор Иво Ивков застана пред медиите и обяви, че тази зима Сираков еднолично е отказал оферти за 6 милиона лева за играчи на "сините" - сума, която щеше да запълни доста пробойни в потъващия финансово клуб.

Вчера обаче собственикът увери, че "това е категорична лъжа, заявявам го най-отговорно".

А днес Мъри изненадващо зае страната на Ивков и заяви, че действително е имало оферти за 6 милиона лева, които са били отказани от Сираков.

"Моята истина я казах в Дубай. Имахме предложения, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. Прецени се, че не трябва да се продават играчи, защото основната причина беше, че се чака сделка с бъдещия инвеститор, което съм приел напълно. От тази гледна точка няма разминавания. Потвърждавам казаното в Дубай - офертите за наши играчи бяха за 6 милиона лева. Предполагам, че моята истина може да се потвърди с документи. Не мога да лъжа, досега не съм лъгал. Питайте Сираков какво е имал предвид", сподели Мъри.

И нещо повече. Вчера Сираков обяви, че във вторник заедно с треньора ще застанат пред медиите и ще разкрият истината за трупането на задължения в клуба за последните 12 години.

Мъри обаче заяви, че няма да присъства на пресконференцията.

"Във вторник най-вероятно няма да присъствам на пресконференцията. Каквото имам да казвам по темата, съм го казал", заяви спецът, който наскоро заплаши, че ако никой не каже истината за случващото се в клуба, той ще го направи много скоро.

На този фон "Левски" се готви за шампионатния мач с Ботев Враца в събота от 17:30 часа на "Герена".