Роналдиньо изкара 4 часа в полицията на Асунсион, Парагвай, за да бъде разпитан по случая с фалшивия му паспорт.

Часове, след като футболната легенда и брат му Роберто влязоха в страната, бяха задържани с документи, които са подправени. Парагвайски паспорти и лични карти с имената им, каквито те нямат право да имат, бяха открити при задържането.

Мистерията продължава да не се разплита, въпреки че след разпита полицията обяви, че Роналдиньо е свободен да напусне Парагвай и няма да бъдат повдигнати обвинения поне засега.

Адвокатът на големия футболист от началото на века обяви, че двамата с брат му нямат представа защо са им дадени документите, както и не могат да обяснят защо са приели да вземат паспортите. Той уточни, че Роналдиньо е казал на полицията името на човека, който се е свързал с тях и им е доставил документите.

Към момента Роналдиньо остава в Асунсион, като официално това е, защото "е склонен да помогне на полицията да разплете случая".

Според местните медии обаче, той е предупреден да не напуска страната поне за още 48 часа, докато се вземе решение дали ще бъде обвинен в престъпление.

Бразилски източници пък твърдят, че той няма голямо желание да се връща в родината му, където вероятно ще бъде обвинен в укриване на данъци. Именно това може да е причината за внезапното пътуване за Парагвай, и то с такива документи.

Същевременно няколко служители от органите на реда в Асунсион си пуснаха снимки с големия играч, докато той е бил в сградата за разпита.

Роналдиньо е раздал и автографи, както твърдят парагвайските медии.