Испанската легенда Андрес Иниеста обяви през сълзи раздялата си с японския Висел Кобе.

Двете страни прекратиха взаимоотношенията си по взаимно съгласие, а полузащитникът заяви, че ще продължи кариерата си на друго място и все още не мисли за отказване от футбола.

Европейският и световен шампион е на 39 години.

"Мисля, че винаги сме си представяли, че ще се откажа от футбола тук, това беше желанието на всички. Работих много здраво, чувствах се много добре. Горд съм, че помогнах на този клуб да израсне. След разговор с треньора разбрах, че няма да получавам достатъчно игрово време през следващия сезон и аз уважавам това решение. Разделяме се по взаимно съгласие и с добри чувства", заяви емоционалният Иниеста, като не сдържа сълзите си.

До него бе и президентът на клуба Хироши Микитани, който отчете невероятния принос на халфа за развитието както на Висел Кобе, така и на целия японски футбол.

Самият Иниеста бе категоричен, че не мисли да спира с футбола и ще продължи кариерата си, но не е ясно къде. Той също така увери, че планира да се завърне на работа в Барселона някой ден като треньор, но за момента предпочита да се фокусира върху играта.

Договорът на испанеца бе до 31 януари 2024 година, а през последния сезон той се появи в игра едва в 5 двубоя.