Златан Ибрахимович може вече да наближава 40, но се наслаждава на футбола и дори подписа нов договор с Милан.

Новина от родната му Швеция обаче може да приключи скоропостижно иначе фантастичната му кариера - Ибра е заплашен от тригодишно наказание, което ако стане факт, действително би прекратило преждевременно дните му на професионален футболист.

Според медиите в родната му страна, Ибрахимович е обект на разследване от страна на УЕФА заради потенциално нарушение на дисциплинарните правила на европейската централа.

Причината? “Съучастие и предполагаем финансов интерес в букмейкърска компания”. Към момента липсва по-детайлна информация, но всъщност става дума за партньорство между Златан и базирана в Малта компания за залози.

Според правилата на УЕФА всеки, който “участва директно или не в залагане или подобни действия, свързани с официални мачове или има директен или индиректен финансов интерес, свързан с такива активности”, може да бъде изхвърлен от футбола за срок до три години.

Става дума за партньорството на шведската легенда с компанията Bethard, датиращо от март 2018 година. Тогава голмайсторът обяви, че до момента никога не е бил заинтересован от подобни неща, но фактът, че става дума за шведска компания и това, че собственицие са от родния му град Малмьо и искат “да правят нещата различно”, са били нещата, които са го накарали да се съгласи на това сътрудничество.

По все още непотвърдена официално информация, Ибрахимович не просто е партньор и рекламно лице, а всъщност е съсобственик и притежава 10% от компанията.