Бащата на футболиста на Ливърпул Луис Диас бе спасен в Колумбия след престрелка между полицията и похитителитe.

Луис Мануел Диас бе отвлечен заедно с майката на футболиста преди няколко часа, но Силенис Маруланда бързо беше спасена.

Органите на реда са убили двамата похитители, които отвлякоха родителите на играча, докато те са били на бензиностанция в родния град на Диас.

Похитителите са опитали да избягат във Венецуела, но са били пресрещнати от полицията в района на Лос Баранконес и са убити, а бащата на Луис Диас е бил спасен.

Както е ясно, родителите на футболната звезда Луис Диас - основен играч на националния отбор, както и нападател на английския Ливърпул, бяха отвлечени пред дома им в събота вечерта.

Те са се прибирали с автомобил към къщата, а когато бащата на Луис е паркирал, няколко маскирани мъже са слезли от коли и мотопеди, и са отвлекли него и съпругата му. Семейството продължава да живее в Баранкас, провинция Ла Гуахира, в северната част на страната. Там е и родното място на футболиста.

Федерацията отхвърли версията, че отвличането има връзка с футбола. В страната за първи път се чуха критики към най-добрия играч на националния отбор преди 2 седмици, когато той изпусна дузпа в световната квалификация срещу Еквадор, завършила 0:0.

"Такива похищения са често явление в Колумбия, когато става дума за хора с обществената популярност и статут като на Луис Диас", коментира в. "Ла Насион".

Диас пък ще бъде оставен извън състава и няма да играе днес, когато отборът среща Нотингам в английската Висша лига.