Футболът продължава да се тресе след новините за решението на Европейския съд, който отсъди в полза на създаването на Суперлига и против УЕФА.

След решението веднага последваха реакции както от хората зад проекта Суперлига, така и от УЕФА. Освен това не закъсняха и позициите на клубовете, които бяха замесени в първончалния оригинален формат на турнира.

За разлика от първоначалния план, когато почти всички големи клубове на континента поискаха създаването на подобен турнир, сега само в битката останаха само испанските грандове Реал (Мадрид) и Барселона.

От двата клуба излязоха с вдъхновяващи послания, които обаче не отговарят на общите настроения в социалните мрежи, както и на позициите на останалите тимове.

"Футболен клуб Барселона иска да изрази задоволството си от решението на Съда на Европейския съюз.Като един от клубовете, движещи проекта за Суперлигата, ФК Барселона смята, че присъдата проправя пътя за ново футболно състезание от елитно ниво в Европа, като се противопоставя на монопола над футболния свят, и желае да започне нови дискусии относно пътя, по който европейските състезанията трябва да бъдат приемани в бъдеще", се казва в част от съобщението на каталунците.

На сайта на Реал пък бе публикувано послание на Флорентино Перес, в което се казва следното: "Приветстваме с голямо задоволство решението на Съда на ЕС. Европейският футбол никога няма да бъде монопол и от днес клубовете ще бъдат господари на съдбата си. Виждаме, че сме в състояние да насърчаваме състезанията, които разглеждаме. Европа на свободите триумфира. Законът, разумът и свободата надделяха. Преди седемдесет години направихме огромна крачка за футбола със създаването на Европейската купа и сега сме длъжни да дадем на футбола необходимия му тласък".

Подобен ентусиазъм обаче нямаше сред останалите отбори.

Против Суперлигата се обяви Манчестър Юнайтед, като подобна е позицията и на останалите водещи английски клубове, които още при първоначалния план първи се оттеглиха от проекта.

Тогава английската Футболна асициация ги заплаши с отнемане на 30 точки и глоба от 25 милиона паунда.

Против Суперлига се обяви Атлетико (Мадрид), който се разграничи от Барса и Реал, а както и преди година, така и днес, против проекта продължава да е Байерн (Мюнхен), заедно с Немския футболен съюз.

Асоциацията на Европейските клубове (ECA) и Асоциацията на европейските футболни привърженици (FSA) също се обявиха против така замисления нов турнир, който днес бе представен с обновен формат.