Реал Мадрид се готви за сериозна революция в атаката, докато целият свят следи ситуацията около пандемията с Covid-19.

Клубът продължава да чертае стратегия за трансферния пазар, който със сигурност ще бъде изместен от ФИФА, но е неизбежен в края на настоящия сезон и началото на следващия.

Според мадридския в. "Марка", идеята на клуба е привличане на двамата най-силни и високо котирани млади нападатели в Европа - Килиан Мбапе и Ерлинг Хааланд. Това няма да се случи лесно, нито пък ще е евтино. Но кризата, която неминуемо ще засегне много клубове във футбола, може да е ключът към трансфера на норвежеца.

Борусия Дортмунд вероятно ще е един от отборите, който ще има нужда от балансиране на бюджета след възстановяването на нормалния ритъм на живот на играта.

Клубът е изключително зависим от огромните приходи, които има от билети (с 80-хилядния си стадион), продажби на фенски артикули и бизнесът в деня на всеки домакински мач. Нещо, което вече втори месец реално му е отнето.

Дортмунд може да се съгласи да продаде Хааланд за около 100 милиона евро, въпреки че го взе само преди 3 месеца (за 20 милиона) от Залцбург.

Мбапе изглежда вече на път към Мадрид, след като в Париж са се примирили, че няма да се съгласи да преподпише с ПСЖ. Договорът му е до юни 2021 г., но клубът ще предпочете да го продаде сега, а не да трепери дали няма да го изгуби без пари догодина.

Самият играч категорично е пожелал да бъде продаден в Реал, твърдят френските медии.

За да отвори място в състава и в бюджета за такъв удар, Мадрид ще извади на сергията Лука Йович и Еден Азар, за които даде към 170 милиона евро миналото лято. И двамата са разочарование, преследвани от контузии и с малък принос за сезона на отбора.