Благодарение на нападателя си Марко Асенсио, Реал Мадрид завоюва поредна титла в богата си колекция от отличия. Този път обаче не става въпрос за трофей на футболния терен, а за такъв от електронния симулатор на най-популярната игра - FIFA 20.

С подкрепата на Ла Лига в неделя се състоя турнир, който изправи един срещу друг най-добрите играчи с джойстик в ръце сред футболистите. Във финалния мач Асенсио и Реал Мадрид победиха с 4:1 Айтор Руибал от Леганес.

След победата Асенсио призна, че е тренирал редовно в последните месеци, през които не можеше да играе футбол заради тежка контузия в коляното.

Турнирът, в който участие взеха 18 от представителите на елита в Испания, бе предаван по телевизията и бе изгледан от общо 170 000 души събра дарения на обща стойност 140 000 евро, които ще бъдат дарени за борбата с разпространението на коронавируса.

От 20-те тима в Ла Лига участие не взеха единствено Барселона и Майорка, тъй като двата клуба са спонсорирани от японската компания "Konami", която създава големия съперник на играта FIFA 20 - Pro Evolution Soccer (PES).

Началото на серията от мачове по FIFA 20 в Испания бе дадено през предходния уикенд, когато коментаторът на електронни спортове Ибай Янос организира своеобразно севилско дерби между Борха Иглесиас от Бетис и Серхио Регилон от Севиля, което завърши с драматична победа за Иглесиас с 5:4.