Реал Мадрид е начертал плана си за действие на трансферния пазар в следващите 12 месеца, твърди испанското издание "Ас". То се позовава на хора, близки до Флорентино Перес - всесилния президент на "кралете".

Според публикацията, имената в списъка са само две, но "не търпят компромис" и трябва да бъдат привлечени.

Първото е ясно - Килиан Мбапе, който от януари, ако дотогава не е подписал удължаване на договора си с ПСЖ, е свободен да преговаря с други клубове за лятна сделка без трансферна сума.

Според "Ас" вече е ясно как точно ще протекат преговорите, Реал е подготвил пакета със заплатата и всички възможни анекси, бонуси и "подсладители" за имиджови и рекламни права.

Почти никой няма съмнение, че Мбапе е сигурен нов за Мадрид, като единствената пречка може да е невероятна нова оферта от Париж, която да го задържи там.

Но ако напусне ПСЖ, Килиан ще избере бялото на 14-кратните европейски шампиони.

Другото име, броено в списъка за "на всяка цена", е любопитно - Рийс Джеймс от Челси. Десният бранител е новият капитан на "сините" от Лондон, като в класата му съмнения няма.

Проблемът е, че той има шестгодишен договор с родния му клуб, а цената му няма да е под 90 милиона евро. Нищо чудно да надхвърли и сто милиона.

Реал няма проблем с това, тъй като не планира други големи харчове идното лято. И при условие, че Мбапе ще дойде без трансферна сума, ако планът на Мадрид сработи...

Идеята за Джеймс се е родила отдавна, но сега Перес е сигурен, че това е човекът. Представянето и отношението в тренировки и като цяло при адаптацията му в клуба на друг англичанин - Джуд Белингам, са премахнали всяка въпросителна около това дали да бъде предприета трансферна офанзива за капитана на Челси.