ПСЖ чака напрегнато решението на УЕФА, която може днес да наложи сериозна санкция върху клуба.

Според доклад, изтекъл в няколко големи медии в Европа, френският шампион е нарушил поне по три точки правилника за Финансов феърплей.

Вариантите за наказание са три:

- ПСЖ е глобен със сума от порядъка на 50 или 100 милиона евро.

- Клубът е с блокирани трансфери със стара дата, покриваща целия летен прозорец.

- УЕФА изхвърля ПСЖ от евротурнирите.

При всички случаи може да се стигне до нуждата парижани да продадат една от двете си големи звезди - Неймар и Килиан Мбапе, за да балансират "спортната" част от бюджета си. Приходите им в нея са безкрайно далеч от разходите.

Това по-скоро ще е Неймар, но при цената му - около 250 милиона евро, не е ясно кой би могъл да си я позволи. Пазарът е отворен само за клубове в Испания, което намалява избора до два клуба - "Реал" и "Барселона", а каталунците едва ли ще искат да платят за бразилеца повече, отколкото взеха за него преди година.

Според мадридския в. "Марка", европейският шампион дебне за Килиан Мбапе. И може да го вземе за 120 милиона евро, ако УЕФА анулира летните трансфери на ПСЖ. Това ще значи, че сделката между клуба от Париж и "Монако" за 19-годишния диамант е невалидна и Мбапе ще иде в "Реал" за тази сума.

При всички положения Мадрид ще опита за най-добрия млад играч на Мондиал 2018 преди изтичането на сроковете за сделки на 31 август.