Реал е близо до пореден нов футболист това лято, като според мадридския в. "Марка" се чакат подписи с японеца Такефуса Кубо.

Той е само на 18 години, но вече дебютира за първия отбор на страната си. Офанзивният полузащитник е в състава и за Копа Америка, която започва от днес, а Япония е с покана за турнира.

Кубо е играч на ФК Токио, като за 14 титулярни участия тази година има 4 гола. Смятан за суперталант, прякорът "японският Меси" често е употребяван за него. Реал ще го вземе само за 2 милиона евро.

Има и още интересна история зад сделката. Кубо трябваше днес да е редом с истинския Меси в Барселона, но ФИФА го спря да го направи. През 2015-а каталунският клуб бе наказан заради нерегламентирани трансфери на играчи под 16 г., като с това централата забрани и картотеки за всички легионери в академията на Барса, взети в периода 2009-2015 г. и на възраст 8-16 г.

Кубо бе привлечен през 2011-а, когато бе на 9, а след решението напусна и се върна в родината си. Днес е вече национал, а до дни ще е играч на Реал Мадрид.