Килиан Мбапе вече не е голямата трансферна цел на Реал (Мадрид), съобщава "Cadena SER".

Не е тайна, че дълго време Реал виждаха в лицето на Мбапе новата си голяма суперзвезда, около която ще се гради нова ера на величие за Кралете.

През лятото бе най-горещият момент от сагата, когато Мбапе отказваше да тренира в ПСЖ, надявайки се на трансфер в Мадрид, но пък от Реал не бяха готови да платят огромната трансферна сума.

Смяташе се, че двете страни ще изчакат договорът на Мбапе да изтече следващото кято, когато той ще може да се присъедини като свободен агент, но изглежда и в този план е настъпил обрат.

Според "Cadena SER", в Реал внимателно са обмислили ситуацията и са преценили, че огромната заплата и умопомрачителните бонуси, които Мбапе ще иска са неразумен разход.

В клуба се опасяват, че може да си изпатят по примера на Гарет Бейл и Еден Азар, които със сигурност не изпълниха докар потенциала си на "Бернабеу" и в чести случаи желанието им да играят за Реал бе поставяно под въпрос.

Кралете са решили да се фокусират върху младите играчи, с които разполагат към момента, като огромни надежди се възлагат на очаквания да пристигне от Бразилия тийнейджър Ендрик.

Освен това в лицето на Белингам, Камавинга и Валверде, Реал вижда играчи, които могат да са ядрото на халфовата линия за няколко сезона напред, което на този етап отказва клуба от неразумни харчове за Килиан Мбапе.

Това веднага повдига въпроси за бъдещето на френската суперзвезда. Ясно е, че всеки клуб по света би го желал в състава си, но въпросът е колко клуба биха били готови да отделят подобни средства за заплатата му.