Съдията Владимир Вълков е натоварен със задачата да ръководи неделното дерби Левски - ЦСКА. Мачът от 23-ия кръг в Първа професионална лига е в 13 ч на Националния стадион "Васил Левски".

Вълков е ръководил 10 мача дотук през сезона, като най-значим беше есенния пловдивски сблъсък Локомотив - Ботев (0:2). Именно от града под тепетата е и самият арбитър.

Реферът може да бъде видян и като лоша поличба за Левски, тъй като "сините" загубиха последните си два мача с него. И двата - в Стара Загора!

През август 2017-а Вълков ръководи гостуването на Верея, загубено изненадващо с 0:2. Тогава грешките на съдийската бригада бяха немалко и доведоха до изваждане на реферите от нарядите за наколко кръга. Левски бе ощетен и се опълчи срещу отсъжданията му в мача.

През декември 2018-а грандът пак загуби с Вълков като рефер - 1:2 от Берое, като този път нямаше оплаквания от начина, по който ръководи мача. Другите четири мача на "сините" при този арбитър са победни.

Три пъти през сезона Вълков е свирил на ЦСКА, като "червените" биха с него 1:0 Верея в Стара Загора и с по 3:0 Етър и Дунав у дома.

Реферът на дербито работи като експерт във водеща винарна у нас.